Wie zijn wij

Notus Music bundelt de muzikale activiteiten van oprichter en eigenaar Richard Wortel. Notus Music richt zich op een drietal diensten:

1. Het onderhouden, repareren en reviseren van koperen blaasinstrumenten.
2. Het componeren en arrangeren voor blaasorkesten, strijkorkesten en elke ander samenspel vorm.
3. Het dirigeren van blaasorkesten (Harmonie, fanfare, grotere blazersensembles en kapellen).

Voor alle activiteiten geldt dat de passie voor muziek centraal staat. Passie met de hoofdletter P. Op de verschillende pagina’s op deze site wordt elke activiteit verder belicht.

Richard Wortel studeerde orkestdirectie bij Gerrit Fokkema, koordirectie bij Frans Schouten en muziektheorie bij Ton van der Valk, allen verbonden aan Bourdon – Hoge school voor Muziek.

In het repareren en onderhouden van blaasinstrumenten is Richard opgeleid door de enige opleider op dit gebied in Nederland: Wintraned – docent Hans de Haan.

Notus Music staat voor kwaliteit, originaliteit en vooral passie voor alles wat met muziek te maken heeft. Wij wensen u veel plezier op onze website en hopen u snel te mogen begroeten. Hetzij in onze werkplaats (aan huis) of tijdens een boeiende en inspirerende repetitie met uw orkest / ensemble. Bekijk ook onze webshop met de composities en arrangementen van Richard Wortel. Zijn originele stijl van schrijven zal menig orkest én publiek verrassen en bekoren!

“Notus personificeerde volgens de Griekse mythologie de warme Zuidenwind. Notus werd vereerd als een vriendelijke godheid. Hij bracht nieuw leven in de lente maar was echter ook verantwoordelijk voor vernietigende herfststormen.”

Notus Music ziet de warme Zuidenwind als symbool voor de prachtige klanken die onze koperen blaasinstrumenten kunnen voortbrengen. De vernietigende herfststormen symboliseren eventuele schade aan uw instrument, welke Notus Music, net als de warme Zuidenwind, als wolken voor de zon zal laten verdwijnen…