Tarieven

Tarieven onderhoud en reparaties

Soort instrument Standaard beurt
Trompet / Bugel / Cornet
€ 70,00
Althoorn / Corhoorn € 75,00
Bariton / Euphonium / French horn F (enkel)
€ 80,00
Trombone € 75,00
Trombone met kwart ventiel / French horn F/ Bb (dubbel)
€ 90,00
Bes Bas / Es Bas / C bas € 110,00

Prijzen inclusief 21% BTW

Standaard beurt: Het instrument wordt gedemonteerd. Eventueel vastzittende ventielen en pompen worden los gemaakt. Het instrument wordt inwendig en uitwendig gereinigd. De ventielen en pompen worden worden ultrasoon gereinigd. Alle soldeerpunten worden nagekeken. Het instrument wordt weer speelklaar opgebouwd. Alles wat moet kunnen schuiven of bewegen, schuift en beweegt weer.

Extra’s: Tijdens de standaard beurt kan blijken dat er meer met het instrument aan de hand is. Zo kunnen kurken, vilten of veren versleten zijn. Pompen of ventielen kunnen dusdanig vastzitten, dat het vlot maken er van niet meer onder de standaard tarieven vallen. Notus Music maakt in dat geval een berekening voor de bijkomende materiaalkosten en arbeidstijd en overlegt voor uitvoering van de werkzaamheden de extra kosten.

Reparaties en uitdeuken: Het is afhankelijk van de schade wat de kosten voor herstel gaan worden. U kunt uw waardevolle instrument kosteloos aanbieden voor een prijsinschatting, waarna Notus Music een tijdsindicatie kan geven voor de benodigde hersteltijd. Het uurtarief voor een reparatie bedraagt € 45,38 inclusief BTW, maar exclusief materiaalkosten. Onder reparaties en herstelwerk verstaat Notus Music: Uitdeuken, solderen en honen van ventielen. Ook het aanbrengen van nieuwe, complete waterklep systemen, steunringen, verbindingsbrackets en mountings voor “harpjes” valt onder de “extra’s”. Tevens vragen wij u rekening houden met een langere doorlooptijd in verband met het eventueel bestellen van onderdelen.